Z czerwienią w tle

"Z czerwienią w tle" Z wielką radością, w pięknym kolorze czerwonym, który oznaką jest wszystkiego co dobre , miłe i serdeczne, bawiliśmy naszych gości na kolejnym Balu Charytatywnym w dniu 26 stycznia 2019roku. Tradycyjnie bal rozpoczęliśmy modlitwą poprowadzoną przez księdza Janusza Dudzicza, następnie było krótkie powitanie gości przez v-ce Prezesa Fundacji Świętego Kiliana Pana Ireneusza Hadaja. Po części oficjalnej , w tym roku , dla naszych gości zatańczyli Mistrzowie Tańca Towarzyskiego ze Szkoły Tańca Myka w Zamościu : Pani Magdalena Hrynkiewicz i Pan Marek Szpyra.

W ich wykonaniu zobaczyliśmy następujące tańce: "Cza cza" , "Rumba" i " Jive". Cóż tu dużo pisać ? Mistrzowie !!! Do tańca przygrywał wszystkim już bardzo zaprzyjaźniony z nami zespół "System". Wszystkim dziękujemy serdecznie za przybycie i za to , że tak hojnie i z dobrego serca dokładają swoją "złotówkę", która wspomaga przewlekle chore dzieci z naszego terenu. Już od kilku lat całym dochodem z naszych balów charytatywnych wspomagamy leczenie i rehablitację dzieci z przewlekłymi chorobami i tak jest i tym razem. Z serca dziękujemy wszystkim, którzy dokładali nam swoje "cegiełki" różnej pomocy w organizacji balu. Podziękowania ślemy dla Ochotniczej Straży Pożarnej i Koła Kobiet Aktywnych w Zawodzie, Władzom Administracyjnym Gminy Skierbieszów, Dyrekcji Gminnego Ośrodka Kultury w Skierbieszowie . Bardzo dziękujemy naszym Darczyńcom, którzy wsparli naszą licytację, ofiarowując do niej piękne i cenne przedmioty. Zatem dziękujemy serdecznie Pani Elżbiecie Mazurek, Pani Ewelinie Korona, Panu Januszowi Kawałko, Panu Marcinowi Potockiemu, Panu Andrzejowi Młodzianko, Panu Wojciechowi Skowronowi, Paniom Kasi i Elwirze z salonu kosmetycznego Wzorkownia. " I tak minął proszę Pastwa Bal Czerwony, który nosił numer dziewięć w kolejności, gdzie staraliśmy się pięknie bawić gości chociaż trochę dać tanecznej im radości. Za rok znowu zapraszamy, Drogich Panów, Drogie Damy, tu uwaga ! czapki z głowy !! Bal to będzie Jubileuszowy !!! Z poważaniem J. Wójcik

październik 2019