• 2.jpg

Dla samotnych i potrzebujących.

Aktualności, Wtorek, 12 grudnia 2023
Dla samotnych i potrzebujących.

W dniach 24 i 25 listopada 2023 roku, członkowie Fundacji Świętego Kiliana w Skierbieszowie zbierali produkty żywnościowe o dłuższym terminie przydatności do spożycia w niżej wymienionych sklepach "Biedronki" w Zamościu:
"Biedronka " przy ulicy Lubelskiej
"Biedronka" przy ulicy Sadowej
         "          przy ulicy Wyszyńskiego
         "          przy ulicy Lwowskiej
         "          przy ulicy Lipskiej.
Łącznie zebrano 450 kg żywności, za co serdecznie dziękujemy mieszkańcom Zamościa, którzy wsparli naszą zbiórkę i byli jak zawsze hojni. Do pomocy w zbiórce czynnie włączyła się młodzież z Zespołu Szkół Podstawowych Nr 5 im Józefa Piłsudskiego w Zamościu , w liczbie 29 osób. Pomagało nam także Szkolne Koło Caritas w Skierbieszowie.
Z zebranej żywności , członkowie fundacji przygotowali 40 paczek żywnościowych, które jak najszybciej zostaną doręczone potrzebującym mieszkańcom  Gminy Skierbieszów. Część zebranej żywności przekażemy dla Domu Pomocy Społecznej dla ociemniałych w Żułowie.      /J.Wójcik/

/W najbliższym czasie zamieścimy na naszej stronie szczegółową informację na temat kolejnego balu charytatywnego. Prosimy odwiedzać naszą stronę./