2018 Dary od Świętego Mikołaja

" Spóźnił się , ale przyszedł"
Z uwagi na przesunięte w czasie Rekolekcja Adwentowe w naszym skierbieszowskim kościele , zmuszeni byliśmy zaprosić Świętego Mikołaja do nas dwa dni później , tj nie 6 a 9 grudnia 2018r. Dzieci cierpliwie poczekały i tłumnie odwiedziły nasz kościół w dniu 9 grudnia. Po Mszy św. o godz. 12.00, na kościelnym chórze ukazał się Święty Mikołaj w całej swojej krasie i stroju biskupim oczywiście. Po chwili rozmowy z dziećmi prowadzonej " z góry"  zszedł na dół w otoczeniu swoich pomocników, dźwigających worki z prezentami. Jak co roku tłum dzieci otoczył go z każdej strony. Obdarowywanie prezentami trwało ok. pół godziny. Po tym czasie kościół opustoszał, a Święty Mikołaj udał się na zasłużony odpoczynek aby wrócić za rok.
/ W tym roku przygotowaliśmy ok. 300 paczek. W kościele naszym rozdaliśmy ok. 250. Pozostałymi paczkami obdarowaliśmy dzieci z parafii Łaziska i Gdeszyn./

maj 2019