Świąteczna zbiórka żywności

"Szlachetne paczki od Fundacji Świętego Kiliana w Skierbieszowie."
W tym roku było wyjątkowo "na bogato". W zamojskich marketach zebraliśmy ponad 2 tony żywności trwałej. Zebrać żywność pomogła nam  bardzo chętnie młodzież z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 5 , nosząca imię Józefa Piłsudskiego w Zamościu. Tak jak co roku pomagała także młodzież z naszego skierbieszowskiego Gimnazjum im.Dzieci Zamojszczyzny. Na ręce młodzieży oraz ich opiekunów składamy serdeczne podziękowanie.
Z zebranej żywności przygotowaliśmy ok. 60 paczek , które dostarczyliśmy osobom z terenu naszej gminy, biorąc pod uwagę trudne warunki ich życia. W każdej wsi naszej gminy  zostawiliśmy po kilka lub kilkanaście takich paczek. Część żywności przekazaliśmy do Domu Pomocy w Żułowie, prowadzonego przez Siostry Franciszkanki Służebniczki Krzyża. Część żywności przekazaliśmy także dla podopiecznych Zgromadzenia Sióstr Franciszkanek  w Zamościu przy ulicy Żdanowskiej 12. Wystarczyło dla wszystkich. I tą akcją zakończyliśmy nasze działania w roku 2018.  Rok 2019 rozpoczniemy Orszakiem Trzech Króli, na który już wszystkich serdecznie zapraszamy a pod koniec stycznia 2019r. t.j. 26 I.2019 r. zapraszamy na nasz kolejny Bal Charytatywny. Szczegóły podamy wkrótce.   - Jadwiga Wójcik

czerwiec 2019