Nasze wspomnienia na ostatnie dni karnawału 2018 !

W dniu 17 stycznia 2018 roku Fundacja Świętego Kiliana w Skierbieszowie zaprosiła wszystkich na ósmy już  Bal Charytatywny. Swoją obecnością zaszczycili nas mieszkańcy naszej gminy a także goście z Lublina i Zamościa. W tym roku bawiliśmy gości w stylu "COUNTRY". Nie wiem na ile udało nam się stworzyć taką atmosferę na balu, ale bardzo się staraliśmy . Tańcem w stylu country powitaliśmy gości, oczywiście ubrani w odpowiednie stroje kowbojskie. O stylu balu mówiła także dekoracja sali, pieczołowicie przygotowana przez nasze koleżanki - Monikę i Alicję. Panie , zamiast kwiatów otrzymały małe kaktusiki w doniczkach, aby nawiązać do kolczastych opuncji na amerykańskich preriach.  Ulubiony przez wszystkich zespół muzyczny "System" i jego wyjątkowa solistka Dorota, na pewno zadowolili gusta tańczących. Cały dochód z tegorocznego balu przekazujemy na dalsze leczenie małego Karolka, który cierpi na poważną chorobę przewlekłą. Jest już po operacji i czeka go długa rehabilitacja. Z serca całego życzymy , aby dała pozytywne efekty. Uczestnicy balu byli bardzo hojni , kupując losy naszej loterii, czy licytując wystawione do licytacji przedmioty, jakie otrzymaliśmy od naszych już wieloletnich Darczyńców. Serdecznie dziękujemy za wszystkie przekazane nam przedmioty do loterii , czy do licytacji. To jest duża pomoc dla nas , która zwiększa wysokość dochodu z balu. Darczyńcy proszą o anonimowość, bo tu nie chodzi o sławę, tylko o pomoc dla chorego małego dziecka.
W tym roku bawiliśmy się w sali Ochotniczej Straży Pożarnej w Zawodzie. Bardzo dziękujemy za udostępnienie nam sali ,naczyń, stołów. Byliśmy mile zaskoczeni odpowiednią temperaturą na sali i wspaniałym wyposażeniem kuchni. Wielkie zmiany na lepsze. Dziękujemy i polecamy się na przyszłość. Naszym wszystkim gościom dziękujemy za przybycie i już zapraszamy na przyszły rok.
                                                                J.Wójcik

sierpień 2018