"Proszę pani , a kiedy pójdziemy do parku linowego.... ???"

Takie pytania , opiekunowie wycieczki słyszeli od  chwili , kiedy autokar  wyruszył ze Skierbieszowa. Zacznijmy jednak od początku. Kolejna wakacyjna wycieczka dla dzieci z Gminy Skierbieszów zorganizowana została  w dniu 29 sierpnia 2017 r., a celem wycieczki był "ZOOM  NATURY" w Janowie Lubelskim.

Wycieczka była naukowo - sportowo - rekreacyjna. Były warsztaty edukacyjne, były zajęcia sportowe w wyczekiwanym przez dzieci parku linowym i była filmowa rekreacja. Na pewno , najbardziej zapamiętany będzie osławiony park linowy, gdzie każdy wypróbował swoje siły i zręczność, przechodząc na linach i pokonując stosowne dla jego wieku przeszkody. Edukacja była przyjęta ze średnim zainteresowaniem. Obiad był bardzo dobry , dobry i także : " ja , proszę pani tego nie lubię....". Na szczęście w plecakach były kanapki, które ten obiad zastąpiły. Lody i słodycze były zawsze przyjmowane z wielkim aplauzem. Było jedno duże rozczarowanie, a mianowicie był zamknięty  sklep z pamiątkami. Nie było więc jako takich zakupów w postaci  tzw. pamiątek. Dzieci miłe i wdzięczne. Wszystkie nasze i wszystkie jednakowo ważne. Mówimy więc "maluszkom" i tym starszym - do zobaczenia za rok !!!!
Na koniec bardzo dziękujemy dyrekcji szkoły za nieodpłatne użyczenie transportu.
                                                                                                                                                              Jadwiga Wójcik.

kwiecień 2018