"Prezenty od Świętego Mikołaja i nie tylko...."

Nasze grudniowe działania : "Prezenty od Świętego Mikołaja i nie tylko...."

W dniach 4 i 5 grudnia 2015 roku członkowie Fundacji Świętego Mikołaja w Skierbieszowie zbierali długoterminową żywność w zamojskich pawilonach : "Biedronka", "Stokrotka" i PSS Społem. Działo się to tak jak poprzednim razem, czyli we współpracy z Zamojskim Bankiem Żywności.

I tym razem mieszkańcy Zamościa okazali się bardzo hojni, za co z całego serca dziękujemy im za te szczodre gesty dobrej woli.Zebrana żywność zostanie rozdzielona i dostarczona wszystkim potrzebującym z naszej gminy w dniu 19 grudnia 2015r. W zbieraniu żywności pomagały nam dzieci i młodzież szkolna ze szkół w Skierbieszowie i bardzo im za to dziękujemy.

Tak jak co roku, w dniu 6 grudnia, skierbieszowski kościół nawiedził Święty Mikołaj z prezentami dla dzieci. Po Mszy Świetej o godz. 12.00, pokazał się na dzwonnicy kościelnej, skąd pozdrowił zebrane dzieci i odbył z nimi krótką rozmowę.Po czym zszedł na dół i wielkiej gromadzie zebranych dzieci z całej skierbieszowskiej gminy rozdał paczki.A w tym roku rozdał tych paczek ponad 300 sztuk. Z tej właśnie okazji , w tym dniu skierbieszowski kościół jest zapełniony "po brzegi", a połowa uczestników to oczywiście dzieci. Bardzo nas to cieszy, bo do nich właśnie skierowane są  nasze działania, a jednocześnie trochę szkoda, że kościół nasz tak licznie nie zapełnia się częściej.

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, wszystkim Przyjaciołom i Sympatykom Fundacji Świętego Kiliana w Skierbieszowie życzymy spokojnych i radosnych Świąt oraz tego najważniejszego : niech wszystkich błogosławi i uświęca Nowonarodzony Jezus.
                                                                                            Jadwiga Wójcik.

październik 2018