Jesienna pomoc Fundacji Świętego Kiliana w Skierbieszowie

Jesienna pomoc Fundacji Świętego Kiliana w Skierbieszowie.

W dniach 25 i 26 września 2015 roku członkowie Fundacji Świętego Kiliana w Skierbieszowie zbierali trwałe produkty żywnościowe w trzech supermarketach w Zamościu. Były to supermarkety : "Biedronka" na ulicy Lubelskiej, "Stokrotka" na ulicy Piłsudskiego i Supermarket PSS na ulicy Wojska Polskiego.

Zbiórkę przeprowadzaliśmy w ramach współpracy z Zamojskim Bankiem Żywności. Ogółem , w ciągu tych dwu dni zebraliśmy około 950 kg produktów żywnościowych - trwałych. Mieszkańcy Zamościa , jak zwykle , byli bardzo hojni i kosze szybko zapełniały się żywnością. Wszystkim, którzy cokolwiek włożyli do wystawionych koszyków, z całego serca dziękujemy w imieniu naszym i tych wszystkich, którzy później zostali obdarowani. Widać było, że "lekką ręką" dzielimy się z tymi, którzy potrzebują naszego wsparcia. W dzisiejszych czasach jest to Wielka Sprawa Ludzi Dobrej Woli, a takich u nas nie brakuje. Pod koniec października 2015r. zebraną żywność rozdzieliliśmy na 44 paczki żywnościowe, które członkowie Fundacji rozwieźli do domów ludzi potrzebujących wsparcia, szczególnie do rodzin wielodzietnych. Naszą pomocą obejmujemy zawsze obszar całej naszej gminy, a czasami wychodzimy nawet poza jej teren. W roku bieżącym w planie pracy Fundacji mamy jeszcze jeden punkt do zrealizowania, a mianowicie " Spotkanie ze Świętym Mikołajem", a zatem mówimy dzieciom : do zobaczenia 6 grudnia.          J. Wójcik

październik 2018