"Caritas Polska pomaga dzieciom wejść z uśmiechem w nowy rok szkolny"

Parafia nasza otrzymała 38 tornistrów szkolnych od Zamojskiej Caritas. Tornistry były puste. Do nas - parafian skierbieszowskich należało zadanie wypełnić te tornistry przyborami szkolnymi dla różnych grup wiekowych.

Do akcji włączyła się także Fundacja Świętego Kiliana, która także wypełniła kilka pustych tornistrów. Parafianie skierbieszowscy, jak zawsze okazali się bardzo hojni i w ciągu kilku dni na plebanie napłynęła pokaźna ilość różnych artykułów szkolnych. Członkowie Fundacji rozdzielili zebrane rzeczy i każdy tornister został odpowiednio wyposażony w artykuły szkolne. Następnie tornistry te przekazano dzieciom z rodzin ubogich i wielodzietnych. Była to dla nich bardzo znaczna pomoc właśnie w tym czasie.

Za zorganizowanie tej akcji w naszej parafii, serdeczne podziękowania należą się Dyrektorowi Caritas Diecezji Zamojsko Lubaczowskiej - Księdzu Adamowi Sobczakowi. Dziękujemy także bardzo naszym hojnym parafianom, którzy zawsze dzielą się tym co mają z innymi i są chętni do pomocy.

J. Wójcik