Niech żyje bal!

Przebrzmiały już dźwięki poloneza na czwartym karnawałowym balu charytatywnym, który w tym roku bawił gości w stylu staropolskim. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy skorzystali z zaproszenia i zaszczycili nas swoją obecnością. Jak wiadomo – bal był charytatywny, a dochód z niego przeznaczony został na budowę kapliczki w Marcinówce ku czci Sługi Bożego Prymasa Polski Kardynała Stefana Wyszyńskiego.

Wszyscy obecni na balu będą mieli symboliczną cegiełkę w jej murach.
    Część pieniędzy przeznaczono także na pokrycie kosztów związanych z kolejnym transportem łóżek rehabilitacyjnych ze Szwajcarii.
    Serdecznie dziękujemy tym wszystkim, którzy pomagają nam w naszej działalności na różne sposoby, każda pomoc jest dla nas bardzo ważna. Za taką właśnie pomoc, udzieloną nam przy organizacji ostatniego balu charytatywnego, serdecznie dziękujemy: Panu Dariuszowi Piekutowi za kolejny obraz ofiarowany nam do licytacji, Panu Wojciechowi Skowronowi za kolejną płaskorzeźbę także ofiarowaną nam do licytacji, Panu Dyrektorowi Domu Kultury Dzieci i Młodzieży w Zamościu Andrzejowi Szumowskiemu za wypożyczenie staropolskich strojów, Panu Wojciechowi Szoździe i Spółdzielni Socjalnej „Jagienka” za pomoc od strony kulinarnej; za bezpłatne karnety do Kręgielni i SPA w Zamościu Hotelowi Artis; Pani Magdalenie Konaszczuk – Muszkiewicz ze Skierbieszowa za bezpłatne karnety na usługi fryzjerskie, zespołowi muzycznemu „System” za muzykę, która porywała wszystkich do tańca.

Galeria foto z balu

listopad 2018